Min digitale hverdag

Hele dette semesteret i Digital Markedsføring startet med introduksjon om faget, samt en introduksjon innenfor bloggen som har blitt brukt så langt i løpet av semesteret. Personlig har jeg aldri benyttet blogg, og er ikke så veldig glad i å dele egne meninger eller synspunkt over nettet. Bloggen har allikevel blitt en verdifull ressurs. Blogginnleggene blir på en måte som notater fra timen, og når du samtidig får kommentarer på det du skriver, så kan du få en ny forståelse av det dere har gått igjennom. Personlig har jeg jobbet svært lite digitalt, med blogg, twitter, linkedIn og lignende nettsteder. Etter starten på kurset, har jeg innsett hvor viktig det er i dagens samfunn å legge seg frem på arbeidsmarkedet digitalt. Det er viktig å fremme seg selv som person, og vise arbeidsgivere hvorfor du er unik. Digitalt, er det mange muligheter til å vise frem nettopp dette.

Sosiale medier, er noe jeg som person benytter daglig. Sosiale medier blir brukt mer og mer for hver dag som går. Overalt du går ser du personer med nesa dypt nedi telefonen, med lite oversikt over hva som foregår rundt en. Skoleklasser bruker Facebook, som en klassegruppe for å organisere timer, lekser og prøver. Samtidig så er det også flere arbeidsplasser som benytter sosiale medier for å organisere arbeidstimer, og for å distribuere informasjon. For eksempel, så bruker jeg Rema 1000 Facebooks Workplace og Workchat apper. Disse fungerer som en slags egen Facebook, som kun ansatte i Rema 100 er medlem av. Workchat fungerer på samme måte som Messenger appen, og blir brukt for å sende meldinger til hverandre på tvers av butikker og innad i egen butikk.

Facebook opens Workplace Chat to multi-company groups
Bilde fra idgconnect.com

LinkedIn er det nettverket jeg har fått størst bruk for gjennom faget, foruten bloggen. LinkedIn har ikke vært noe jeg har brukt mye av, men etter gjennomgangen av faget har jeg fått opp øynene for LinkedIn. Her handler alt om å lage en mest mulig attraktiv profil, for å deretter tiltrekke deg arbeidsgivere. Her kan man også knytte nettverk med andre personer, for å slik skape et større nettverk for deg selv og andre. Vi har lært å legge ut våre blogginnlegg på bloggen, for å stå litt ut i forhold til mange andre som benytter seg av LinkedIn. Dette er noe som absolutt burde brukes for å få bredere muligheter i jobbsammenheng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *