H&Ms bruk av sosiale medier for å nå ungdommen

I likhet med det forrige innlegget så skal Arben Fera og jeg se nærmere på klesgiganten H&M. Tidligere har vi skrevet et innlegg FNs bærekraftsmål knyttet opp mot selskapet, og om et innlegg til om H&Ms sosiale kommunikasjonskultur. Dette blir da vårt tredje og siste innlegg hvor vi skal gå innpå målgruppen ungdom, og H&Ms bruk av sosiale medier for å nå dem. Samtidig ønsker vi dra inn brukeratferden til ungdommen i sosiale kanaler.

Hyppig bruk av sosiale medier påvirker unge jenters psykiske helse ...
Bilde fra dagensmedisin.no

H&M sitt bruk av sosiale medier gjennom årene har utviklet seg veldig mye, og blitt enormt. Du finner dem på de største kanalene som Instagram, Twitter, YouTube og Facebook. Samtidig har de utviklet en egen app som gir deg tilgang til alle deres produkter og gir deg bestillingsmuligheter.

De fleste ungdommer har en eller flere kjente personer de ser opp til eller stadig følger med på gjennom sosiale medier. H&M er flinke på å fange opp dette, og bruker stadig vekk kjente artister eller influensere på å reklamere deres merkevarer i mot at de blir sponset. Et godt eksempel på dette er at de har startet en egen kolleksjon med den verdenskjente fotballspilleren Raheem Sterling som er avbildet under. Dette er en flere ungdommer ser opp til, og når man ser at han bruker H&M sine klær utenfor fotballbanen så vil dette uten tvil vekke interessen hos folk innenfor dette.

Raheem Sterling | H&M BY
Bilde fra: hm.com

Med tanke på brukeratferden til ungdommer på sosiale kanaler så pleier det som regel å være det å “følge strømmen” så H&M tilbyr veldig “basic” klær som passer en hver klesstil, og plagg som man kan kombinere med andre klesplagg eller merkevarer. Men tilbyr samtidig mer “eksklusive” kleskolleksjoner for dem som ønsker å benytte seg av deres klær, men en annerledes stil enn hva den vanlige H&M stilen tilbyr.

H&Ms bruk av sosiale medier når frem til ungdommen ved at de er tilgjengelig på de mest populære plattformene blant dem. Samtidig så tilpasser de produktene deres etter kundens etterspørsel. En kombinasjon av dette skaper attraktivitet fra denne målgruppen.

Kilder:

https://www.hm.com/by/3081a-selected-by-raheem-sterling/

One Reply to “H&Ms bruk av sosiale medier for å nå ungdommen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *