H&Ms sosiale kommunikasjonsplattformer

I likhet med det forrige innlegget så har jeg i samarbeid med Arben Fera sett nærmere på merkeleverandøren H&M. I vårt tidligere innlegg om H&M skrev vi et innlegg hvor vi knyttet dem opp mot FNs bærekraftsmål. I dette innlegget skal vi gå nærmere inn på de H&Ms sosiale kommunikasjonsplattformer, og velge ut de som er mest relevant for å oppnå mål.

H&M er i toppen av klesindustrien, og er svært populært internasjonalt. Deres største sosiale kanaler går gjennom Instagram, YouTube og Facebook. De større bedriftene har fått med seg at det meste av aktivitet blant målgruppene de sikter seg inn mot bruker mesteparten av tiden sin på sosiale medier. Derfor har de satt seg inn i disse plattformene. Her vil de være tilgjengelig for potensielle kunder selv når de ikke er ute etter deres produkter.

Instagram

H&M benytter seg av Instagram som er en av deres viktigste kommunikasjonsplattformer. Her markedsfører de med forskjellige modeller med deres merkevarer. De markedsfører gjennom bilder, videoer og butikk. Som vist på bildet under så har de hele 35.1 millioner følgere.

Screenshot fra Instagram

YouTube

H&M benytter seg samtidig av YouTube som en kommunikasjonsplattform. Her går det i hovedsak ut på kampanjer og reklamevideoer. Men de har samtidig en kanal hvor de legger ut sine nye kolleksjoner. Her ser vi at følgerne ligger på 391 tusen, noe som ikke er i nærheten av følgerne på deres instagrambruker. Dette skyldes som sagt av deres aktivitet på YouTube i hovedsak går ut på reklame og kampanje.

Screenshot fra YouTube

Facebook

Den siste kommunikasjonsplattformen som benyttes av H&M, og som vi ønsker å dra frem er Facebook. Per dags dato har de omtrent 37 millioner følgere. Her gjør de stort sett det samme som de gjør på YouTube, og det er å dele kampanjer og reklame. Facebook er veldig ivrige og gode på å kjøre ads, noe som er en fordel for H&M.

Screenshot fra YouTube

Med andre ord så har H&M kommet svært langt ved å benytte seg av kommunikasjonsplattformene som ble nevnt ovenfor. Her har de mulighet til å møte deres målgrupper på ulike plattformer som tilpasser hver enkelt. Vil spesielt dra frem Instagram som vi mener passer perfekt med H&M ettersom de får vist frem sine beste produkter brukt av modeller, og samtidig anbefalt av forskjellige sponsede kjendiser.

Kilder:

https://www.instagram.com/hm/?hl=nb
https://www.youtube.com/user/hennesandmauritzhttps://www.facebook.com/hmnorge/

One Reply to “H&Ms sosiale kommunikasjonsplattformer”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *